Fountex
GOTM

Waarom een Goal of the Month competitie?

Het filmen van wedstrijden wordt steeds populairder onder zowel jeugd als senioren. Tegenwoordig worden de gemaakte beelden niet alleen maar gebruikt om de gespeelde wedstrijd te analyseren, maar vooral om op alle sociale kanalen te plaatsen. Wie kent ze niet, Instagram, Facebook en sinds kort ook TikTok. De jeugd van tegenwoordig groeit hiermee op en wilt dit graag online aan een groter publiek laten zien, of vastleggen voor later.

Dit bracht mij (Niels) op een idee: Waarom gaan we deze beelden, als ze er vaak toch zijn, niet verzamelen om het voetbal in de provincie Flevoland een platform te geven waarop al deze momenten geplaatst kunnen worden. Voetbal verbind nou eenmaal en het is goed om van elkaar op de hoogte te zijn wat er wellicht binnen een club speelt, ook al is dat niet de club welke je zelf support of waar je zelf voetbalt.

Om het filmen van eigen wedstrijden te stimuleren (je kunt jezelf immers ook bekijken en verbeteren) kwam toen de vertaalslag naar een Goal of the Month competitie per voetbalseizoen.

Hoe werkt de competitie?

Elke amateurvoetballer die bij een vereniging zijn of haar wedstrijden speelt kan een gemaakte goal (of save voor keepers) insturen via onze social kanalen of per mail (zie contact). Met het toesturen van een inzending geef je ons toestemming om deze online te plaatsen. Hoe kunnen wij je inzending in behandeling nemen?:

–          Naam en team van de speler (ook Instagram/ Facebook/ TikTok naam als je deze bezit)

–          Wedstrijd waarin de goal of save gemaakt is

–          Datum van de wedstrijd

–          Einduitslag van de wedstrijd

Aan het eind van elke maand worden de tien beste goals uitgekozen door een driekoppige onafhankelijke Jury uit Flevoland. Voor het seizoen 2020/2021 hebben we een jurylid uit Dronten (Casper Fennema, trainer asv Dronten 13-1 en assistent trainer Cambuur Leeuwarden 14-1), een jurylid uit Almere (Jay Hoft, trainer Noncha Soccer Intelligence) en een jurylid uit Emmeloord (Wouter van der Velden, speler 1e elftal en trainer jeugd SC Emmeloord ). De tien beste goals worden vervolgens de 1e van de nieuwe maand online gezet, waarbij onze volgers tot en met de 8e van die maand online kunnen stemmen wat zij de mooiste goal vonden! (aantal likes dat telt). Een paar dagen na de 8e van de maand komt de einduitslag online op de site.  

De punten verdeling van de volgers is als volgt:

1e 100 punten

2e 80 punten

3e 60 punten

4e 50 punten

5e 40 punten

6e 30 punten

7e 20 punten

8e 15 punten

9e 10 punten

10e 5 punten

Deze punten tellen voor 25% mee.

De juryleden zullen individueel (los van elkaar) ook punten op basis van bovenstaand schema gaan geven. Elke puntentelling van een jurylid telt ook voor 25% mee. Na alle punten verdeeld te hebben worden deze bij elkaar opgeteld en zal er een maandwinnaar uit de bus komen.

Wat kun je winnen?

De maandwinnaar willen we uiteraard in het zonnetje zetten. Los van eeeuwige roem zal hij of zij een Goal of the Month trofee winnen, een “ I am a Goal of the Month winner” trainingsshirt en een nieuwe voetbal. Om dit te realiseren hebben we nog sponsoren nodig, meld jezelf of je bedrijf snel aan om ons te steunen en zelf in de spotlight te komen. Stuur ons even een bericht via de contact pagina.

Tevens doet een maandwinnaar aan het einde van het voetbalseizoen automatisch mee om Goal of the Season winnaar te worden. Hier zit ook nog een mooi prijzenpakket aan verbonden, maar die houden we nog even geheim!

De Goal of the Season zal op dezelfde wijze als de Goal of the Month neergezet worden, maar dan met alle maandwinnaars.